MJ Workshops

 

Wil je kennismaken met een textieltechniek, inspiratie opdoen, experimenteren en een creatief proces ontwikkelen? MJ atelier geeft diverse workshops in eigen atelier in Terheijden.

Zie hieronder het aanbod van seizoen voorjaar 2023


Wanneer?
 Donderdag 15 juni - 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 17 juni - 10.30 tot 14.30 uur

Lokatie
MJ atelier aan de Hoofdstraat 16 in Terheijden

Wat gaan we doen?
Met bladeren en pigmenten uit de natuur gaan we aan de slag om textiel en papier te bedrukken. MJ legt de basisprincipes van het printproces uit waarna je zelf aan de slag gaat om verschillende afdrukken te maken van ongeveer 20 x 40 cm

Materiaal
We printen op papier op katoen en zijde wat vooraf door MJ is voorbewerkt. Blad uit de natuur is (afhankelijk van het seizoen) volop aanwezig. Je kunt ook zelf bladeren meenemen om te gebruiken. Vraag vooraf even goed welke planten of bomen hiervoor geschikt zijn. Er zijn volop natuurlijk pigmenten aanwezig.

Techniek
Na jarenlang experimenteren heb ik mijn eigen printproces ontwikkeld wat ik telkens probeer te verfijnen. Tijdens deze workshop neem ik je mee in het proces waarvan het telkens toch een verrassing blijft hoe de print eruit komt te zien. Alle voorwaarden en omstandigheden doen er toe waardoor er telkens iets unieks ontstaat. Dat maakt deze techniek interessant.

Kosten
 € 65,= p.p. inclusief materiaal, incl. koffie/thee en lekkers. Lunch kan tegen meerprijs in overleg hierdoor wordt de workshop met een half uur verlengd. (max. 5 personen) 

Inschrijven kan HIER

 

Let op! Tijdens deze workshop maak je afdrukken die thuis nog moeten drogen. Er is geen tijd om een afdruk verder te bewerken.

 


 

Wanneer?
 Op donderdagen, 3 lessen van 2,5 uur opvolgend in de middag of in de avond.

Lokatie
MJ atelier aan de Hoofdstraat 16 in Terheijden.

Wat gaan we doen?
We starten in de eerste les met een textielprint techniek (in overleg) waarna je de print in de twee opvolgende lessen gaat verwerken tot "eigen" werkstuk.  De opdrachten tijdens deze cursus zijn uitdagend en experimenteel waarbij je het proces laat gebeuren en het toeval je verrast en verwonderd. Je hebt hiervoor géén ervaring nodig in textiele werkvormen. 

Materiaal
In de basis werken we zoveel mogelijk door middel van hergebruik en putten we uit de voorraden van MJ atelier. Natuurlijk ben je vrij om zelf materialen mee te brengen om te verwerken in het werkstuk. Bij gebruik van fournituren van MJ wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor sommige opdrachten is het nodig om materiaal als bv. verf aan te schaffen (kleur naar keuze). Vooraf word je hier  over geïnformeerd.

Kosten
3 lessen voor € 60,00 pp
(Eén losse les €25,00 pp)

Incl. koffie/thee en lekkers, min. 2 personen, max. 4 personen

Inschrijven graag via een mail naar info@mjatelier.nl

 Je hoeft echt géén handwerkervaring te hebben!

Je krijgt begeleiding van een ervaren vakvrouw die je verschillende basistechnieken kan aanleren. Belangrijk is daarbij dat plezier en het verrassingselement voorop staat. Zo komt je juist tot een uniek eindresultaat met een eigen verhaal.

 

            

            

   Voor aanmelden, vragen of nadere informatie ben ik te bereiken via de contactpagina,  email;  info@mjatelier.nl  of telefoon:  +31 6 20068705

Wil je op de hoogte blijven de MJ activiteiten? Meld je aan voor de nieuwsbrief !

 


 

                                            

© 2015 - 2023 MJ atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel