Tijdens mijn kunst- en cultuurlessen, speciaal ontwikkeld voor kinderen in het primaironderwijs, probeer ik op een leuke en inspirerende manier kinderen creatief te prikkelen, te verwonderen en ervaren ze hoe leuk het is om met textiele materialen aan de slag te gaan.  Het belang van hergebruik speelt daarbij een belangrijke rol.

 

 

Vreemde snuiters
   1 les van 90 minuten

  De kinderen gaan, geïnspireerd door de structuur, kleur en eigenschap van het materiaal, een wezentje maken als talisman.

   Beeldend, kerndoelen; 54, 55, 56

 

 

Windstreken
4 lessen van 60 minuten

De kinderen ervaren de wind. Filosoferen en tekenen erover en dit alles vormt de inspiratiebron voor het creëeren van een eigen streekmotief. Dit motief gaan de kinderen drukken, stempelen of batikken op verschillende stoffen. De stoffen uit de diverse windstreken worden met elkaar verbonden.

Beeldend, kerndoelen; 54, 55, 56

 


Unieke kiek
3 lessen van 90 minuten

Op zoek naar een unieke eigenschap gaan de kinderen beginnen met het maken van een mindmap over zichzelf. Dit samen met een getekend zelfprotret is de basis van het creëeren van een unieke kiek. Hierbij speelt het aangeboden textiele materiaal een belangrijke rol.

Beeldend, kerndoelen; 54, 55, 56

 

 

Buiten deze projecten werk ik ook graag op maat of thema gebonden aan nieuwe projecten. Dat kan tijdens reguliere lessen, maar ook als naschoolsaanbod of op andere lokatie's zoals b.v. festivals.

 

Voor meer info over kunst- en cultuureducatie www.lkca.nl 
Voor info over BIK www.ahk.nl/bik

 

 

© 2015 - 2023 MJ atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel